A KGYD Autó új kollégákat keres

A KGYD Autó Kft. dinamikusan fejlődő cég, ahol rendszeresen nyílnak meg új pozíciók a legkülönbözőbb területen.

Az új kollégák megtalálásában régóta partnerünk a Jobble akik most megosztottak 5 hasznos tippet, miként érdemes munkát keresni!

 

Hogyan keressünk munkát karantén alatt: öt tipp a jooble-tól

 

Magyarországon a koronavírus elterjedése miatt a karantén idején sok állás keresőt meglepett. Idén mindenki új realitásokkal szembesült a munkaerőpiacon: a munkáltatók a meglévő munkavállalókat távmunkára helyezték át, vagy saját költségükre szabadságra küldték őket, és az új alkalmazottak keresése némileg lelassult. Ezért mindazok, akik most munkát keresnek, félnek, hogy nem találnak állást. Összeállítottunk azonban néhány módszert, amelyek segítenek alkalmazkodni az új realitásokhoz és sikeressé teszi a keresést.

 

Kiállni a tömegből

Ha magas a munkaerő-piaci verseny, akkor kreatívnak kell lenned, és meg kell próbálnod felhívni a munkáltató figyelmét a jelölésére, ezért hasznos lehet egy videó önéletrajz. Ez segít a HR-menedzsernek jobban megérteni a jelentkezőt, mint szakembert, és így időt takarít mindkettőtök számára. De ne feledje, hogy a videó formátumú önéletrajzot sokkal alaposabban kell elkészíteni, mint a nyomtatott verziót, így több időre és erőfeszítésre lesz szüksége.

 

Ne feledkezzen meg a kísérőlevélről sem. Ebben röviden fejtse ki a motivációját, hogy a mostani nehéz időszakban ennél a cégnél dolgozzon. Biztosítsa a munkáltatót, hogy a tömeges pánik nem érintette Önt, és hogy bármilyen körülmények között készen áll a produktív munkára.

 

Ügyeljen a projekt munkájára

A szigorú karantén intézkedések miatt sokan elvesztették állásukat. De vannak olyan iparágak, amelyekre a kereslet jelentősen megnőtt. Tehát, ha nem tud otthon ülni, gondolkodjon el azon, mit tehet, amíg minden a helyére nem kerül. Például a karantén idejére sokkal inkább dajkákat keresnek kisgyermekek számára. Ha rendelkezik pedagógiai végzettséggel, vagy biztos abban, hogy ez a munka megfelel Önnek, miért is ne?

 

Nézze meg az üres állásokat is, amelyek képesek a távmunkára.

 

Kezdeményezz

A mai valóságban a HR-vezetők túl elfoglaltak a csapat munkájának távoli megszervezésével, a kommunikáció megteremtésével és az alkalmazkodás segítésével. Ezért gyakran nincs elegendő idejük az önéletrajzok áttekintésére és az interjúkra jelentkezők kiválasztására. Nyugodtan kezdeményezzen és hívja a HR-t. Először feltétlenül kérdezze meg, hogy jól érzi-e magát, és hogy a cégnek szüksége van-e most szakemberekre. Ha pozitív választ kap, kérje meg a toborzót, hogy nézze át az önéletrajzot, és folytassa a beszélgetést.

 

Videó formátumban kommunikálhat a népszerű Skype, Viber, FaceTime, Facebook Messenger segítségével. Vannak más programok és szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a kollektív kommunikációt, így ha a cég több képviselőjével (például osztályvezetővel, igazgatóval) szeretne beszélni – felajánlhatja nekik a Google Hangouts Meet, a Zoom vagy a Microsoft Csapatok.

 

 

Interjú

Ha a cég rendesen működik, és meghívást kap irodai interjúra, ne siessen elfogadni az ajánlatot.Ajánlja fel az interjút online lebonyolítására: Magyarázza el, hogy betartja a karantént, és nem akarja magát vagy másokat veszélyeztetni. A mai fejlett technológia világában semmi sem akadályozza meg abban, hogy személyes kapcsolat nélkül kommunikáljon munkáltatójával. Ezenkívül az ilyen módszereket ma már a legtöbb vállalat aktívan támogatja.

 

Ne feledje, hogy fel kell készülnie egy online interjúra is, vagy akár többre is, mint egy szokásos. Végül is itt kell gondoskodnia a háttérről: semlegesnek kell lennie, a mosogatóban lévő piszkos edények nélkül. Ne feledje továbbá a háttérzajt: se zene, se tévé, se kedvenc tévésorozat, se gyerekek, se más családtagok ne legyenek hallhatók. Hozza létre a legügyesebb légkört, cserélje ki a pongyoláját a szokásos irodai ruhákra, és ne felejtse el mosolyogni a monitor kamerájára.

 

 

Fontos kérdések

A jelenlegi helyzetre figyelemmel feltétlenül tegyen fel számos fontos kérdést a munkáltatójának. Feltétlenül kérdezze meg, hogy áll a vállalat most: át lettek e vezetve az alkalmazottak távoli munkára; ha nem, akkor hogyan oldják meg az irodába vezető utat (vannak e transzferek, vagy fizetik e a taxikt), és milyen biztonsági intézkedéseket vezettek be a munkahelyen (hőmérs, a takarítás gyakorisága, a kézfertőtlenítők rendelkezésre, orvosi maszkok, vitaminok az alkalmazottak számára stb.). Ezek az egyszerű kérdések tájékoztatják Önt arról, hogy a vállalat értékeli-e a munkavállalókat, karanténtól függetlenül.

 

A legfontosabb dolog ma az egészség megőrzése, ezért mindannyiunknak alkalmazkodni kell az új körülményekhez.

 

Ha álláshelyet keres, akkor kattintson a Jooble-re és megtalálja az Önnek megfelelő állást.

 

2021-05-11T11:30:56+00:00